Gordijnen Leiden

Ook in Leiden leveren wij gordijnen op maat!

Scroll tekst voor meer info!

Rolgordijnen Leiden

Een mooi Engels gezegde is: “Home is where the heart is”. Dat geeft aan hoe belangrijk je thuis voor je is. Hier moet je jezelf kunnen ontspannen en tot jezelf kunnen komen. Daarom is de inrichting van je huis belangrijk. Jouw meubels, de kleuren van je wanden en vloeren, de accessoires, dat alles maakt dat jij je thuis voelt. Een belangrijk deel van deze inrichting zijn de gordijnen. Ze moeten passen bij je inrichting qua uitstraling en kleur. Ons bedrijf heeft een breed assortiment van verschillende soorten gordijnen. Of het nu voor een huiskamer of een bedrijfsinrichting is en of men de voorkeur heeft voor modern dan wel klassiek, wij hebben altijd iets dat bij jouw smaak past. En wat je ook kiest, wij leveren altijd gordijnen op maat.

Assortiment

In ons ruime assortiment bieden wij o.a. de volgende types gordijnen: duo-rolgordijnen, overgordijnen, vitrages, in-between gordijnen, jaloezieën, lamellen, plissés, vouwgordijnen, paneelgordijnen en wave gordijnen. In eerste instantie maakt dit overweldigende aanbod het misschien lastig om een keuze te maken, maar lees verder voor meer informatie.

Duo rolgordijn Leiden. Welke gordijnen moet ik kiezen?

Welke gordijnen je uitkiest voor jouw woning, hangt allereerst natuurlijk af van de stijl van je inrichting en van jouw persoonlijke smaak.

Bij een modern interieur worden vaak neutrale kleuren gebruikt. Daarbij zijn gordijnen in deze neutrale kleuren dan ook het best passend. Kies bij voorkeur voor een lichte tint, bijvoorbeeld gebroken wit en maak de keuze voor mooie, natuurlijke stoffen, zoals linnen. Verder zijn in een moderne inrichting rechte gordijnen het mooist. In een klassieke woonkamer passen de wat zwaardere gordijnen met meer plooien.

Verder is de gewenste mate van verduistering een belangrijk element voor het maken van de keuze. Daar waar voor een slaapkamer verduisterende gordijnen gewenst zijn voor een goede nachtrust, kan voor de woonkamer gekozen worden voor licht doorlatende gordijnen, eventueel in combinatie met verduisterende overgordijnen.

Een van de mogelijkheden is het duo rolgordijn, waarbij een overgordijn niet nodig is. Dit gordijn staat mooi in ieder interieur en het voordeel van dit gordijn is dat je de mate van licht en privacy zelf kan bepalen. Het gordijn heeft namelijk om en om een transparante en een semi-transparante dan wel verduisterende baan. Het gordijn hangt in twee lagen achter elkaar en door aan het koord te trekken wordt bepaald hoeveel licht het gordijn doorlaat.

Kies je in een modern ingerichte woonkamer voor een combinatie van vitrage en overgordijnen, neem dan een gladde stof zonder tierelantijnen en in een lichte kleur. Een donkere kleur is meer geëigend voor een klassieke inrichting. Hierbij kan qua weving een passende vitrage gekozen worden.

Scroll tekst voor meer info!

Ontdek de Diversiteit van Onze
Gordijnen en Jaloezieën

Wanneer je de voorkeur geeft aan een materiaal dat iets dikker is dan de standaard vitrage, bijvoorbeeld omdat het raam zich aan de (drukke) straat bevindt, dan kun je kiezen voor een in-between gordijn. Dit gordijn laat licht door, maar voorkomt doorkijk.

Een strakke raamdecoratie zijn de jaloezieën. Met deze raambekleding kun je niet alleen bepalen hoeveel licht je binnenlaat, maar ook de mate van je privacy. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: hout, aluminium en kunststof. Houten jaloezieën passen zowel in een modern als klassiek interieur omdat ze in vele kleuren verkrijgbaar zijn, wel is het in een modern interieur beter om te kiezen voor jaloezieën zonder houtnerf. Aluminium jaloezieën passen behalve in een moderne woonkamer prima in de keuken of badkamer vanwege de vochtbestendige eigenschappen. Prefereer je voor deze vochtige ruimtes toch jaloezieën met de uitstraling van hout, dan kun je voor jaloezieën kiezen van kunststof maar met een “houten” uitstraling. Jaloezieën passen ook prima in een bedrijfsomgeving.

Ook passend in een bedrijfsomgeving zijn verticale lamellen. In een kantooromgeving staat dit niet alleen mooi, maar heeft het ook een zonwerende functie. De lamellen kunnen het zonlicht op een computerbeeldscherm weren, maar toch daglicht binnenlaten. Ze zijn vanwege de beschikbaarheid in vele kleuren en stoffen altijd passend bij het interieur. Maar omdat lamellen strak en symmetrisch zijn, misstaan ze zeker niet in de moderne woonkamer.

Een andere vorm van raamdecoratie dat zowel in de moderne als klassieke smaak valt, is het plisségordijn. Dit gordijn wint de laatste jaren aan populariteit vanwege de sfeervolle uitstraling.

Wat ook vaak gevraagd wordt, vooral in moderne en nieuwe woningen, is het vouwgordijn. Dit type gordijn heeft strakke lijnen. Met deze raamdecoratie bepaal je zelf de mate van lichtinval en zicht. Omdat het in verschillende soorten stof en verschillende kleuren verkrijgbaar is, past het altijd bij je inrichting.

Houd je van een rustgevend interieur? Kijk dan eens naar onze paneelgordijnen. Deze zijn anders dan alle hiervoor genoemde types gordijnen, omdat het in feite schuifpanelen zijn. Dat betekent dat je ze niet alleen als raambekleding kunt gebruiken, maar ze ook als scheidingswand kan plaatsen.

Als laatste noem ik de wave gordijnen. Deze hebben een mooie gelijkmatige golf, zowel wanneer ze open als dicht zijn. Ook deze gordijnen passen prima in verschillende interieurs, omdat ze in diverse materialen en kleuren verkrijgbaar zijn. Deze gordijnen komen het best tot hun recht als ze van plafond tot vloer gemaakt zijn, kamerhoog dus. Wave gordijnen zijn zowel als vitrage als overgordijn mogelijk.

Tips voor elk interieur

Of je nu kiest voor modern of klassiek, houd er altijd rekening mee dat raambekleding niet alleen ter decoratie en bescherming van privacy is, maar dat het ook de functie heeft om je meubels te beschermen, deze kunnen namelijk verkleuren door zonlicht. Wil je toch maximale lichtinval? Kies dan voor een licht materiaal dat de zonnestralen breekt.

Verder is het goed om te weten dat voor vitrage, overgordijnen, wave gordijnen, panelen en lamellen het mooiste effect bereikt wordt wanneer deze kamerhoog zijn. Afhankelijk van de plaatsing en grootte van de ramen kan dat ook voor andere types gordijnen gelden.

Advies

Deze tekst is bedoeld om wat meer inzicht te geven over de verschillende types gordijnen en te beschrijven wat past bij welk interieur. Dit met het doel om de keuze gemakkelijker te maken. Maar kom gerust langs in onze winkel om zelf te kijken en te bepalen wat jij mooi en passend vindt in jouw huis. En natuurlijk staan wij klaar om je te adviseren en jouw vragen te beantwoorden.

Op maat gemaakt

Voor iedere woonwens raamdecoratie op maat!

Gratis meten & advies

Geheel vrijblijvend persoonlijk advies bij u thuis

Vakkundige montage

Wij monteren uw raambekleding zelf tegen een kleine meerprijs

Betaalbaar en kwalitatief

Geheel voor een mooie prijs met kwaliteit!

Laatste berichten

Laat je inspireren!

Scroll naar boven